Pivo netočíme, ale čepujeme!

Ale jak?

Mlíko = ± 0,25 l styl čepování: mlíko

Sklenice je plná mokré pivní pěny až po okraj. Hustá pěna je velmi kompaktní a tekutá, právě proto na první pohled připomíná mléko. Pije se hned, tedy ještě před přeměnou v pivo a vyznačuje se sladkou chutí s nízkým řízem. I proto je mlíko oblíbeno mezi ženami.

Šnyt = 0,25 l

Citujeme Karla Čapka: „Piják piva, když se nechce napít, nýbrž toliko se zavlažit, nedá si třetinku, za niž by se jaksi před celým světem styděl, nýbrž šnyt.“ Jedná se o malé pivo s bohatou pěnou, ovšem ve velkém půllitru. Obsahem sklenice je 1/3 piva, 1/3 pěny a 1/3 zůstane prázdná.

Hladinka = 0,45 l

Velké pivo s pěnou až po okraj sklenice, čepované na jeden zátah. Výsledkem je pivo o perfektní teplotě, se správným poměrem piva a krémové pěny. Žádné nadvakrát.

Neřeknete-li si jinak, mírou pro nás je hladinka!